A Nyírbátori Kerekerdő Óvoda és két tagóvodája – a Százszorszép, és a Nyitnikék – a 2019-20-as nevelési évben is részt vesz a Magyar Labdarugó Szövetség által szervezett Bozsik-programban.

Az ez évi programhoz a 2013. január 01. és 2014. december 31 között született gyermekek csatlakozhatnak. Intézményünkből 38 főt regisztráltunk, fiúkat és lányokat vegyesen, ebbe a 0. korcsoportba. Nagyon fontosnak tartjuk a gyermekek rendszeres mozgásának biztosítását, éppen ezért már 3. éve veszünk részt.

Célunk: az egészséges életmódra való nevelés, a gyermekek fokozott mozgásigényének kielégítése, az egészség, mint érték közvetítése. A gyermekekben minél előbb alapozódjon meg az egészségmegőrzés kultúrája.

Feladatunk: a testmozgásra való nevelés érdekében a rendszeresség biztosítása, a mozgás örömszerző funkciójának szem előtt tartása.

A kisgyermekek mozgása is játék ebben az életkorban. Arra törekszünk, hogy a gyermekek átéljék a testmozgás spontán örömét, a csapatjáték során fejlődjön a közösségi érzés, a fair play,(tiszta játékra) nevelés közben tapasztalják meg, hogy a játék öröme fontosabb, mint a győzelem.