Óvodánk bemutatása:

 

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait! Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.” 
                                                                                           Varga Domokos

Legfontosabb alapelvünk a szabad játék elvének tiszteletben tartása. Biztosítjuk gyermekeinknek az önfeledt, kiegyensúlyozott játékban való elmélyülés lehetőségét. Az SNI gyerekeket odafigyelő szeretettel, törődéssel fogadjuk, számukra is megteremtjük a nyugodt, biztonságos légkört. Csoportszobáink tágasak, barátságosak, esztétikus játékokkal, eszközökkel felszereltek, a gyermekek igényeinek megfelelően berendezettek. Csoportjaink szokás-és szabályrendszere segíti a kiegyensúlyozott fejlődést, a rendszeresség és állandóság nyugalmat biztosít gyermekeink számára. Az egymás iránti tiszteletre és megbecsülésre nevelünk, a bántalmazás nem megengedett. Tudjuk azt, hogy minden gyermek egy és megismételhetetlenül egyedi, ezért tudatosan odafigyelünk az egyéni sajátosságokra és a differenciált bánásmódra. Gyermekeink nagyon barátságosak, kreatívak, segítőkészek, talpraesettek. Játékba ágyazott tanulással szerzünk ismereteket, bővítjük a már megszerzett, meglévő tudást. Megfigyelés, megismerés, megtapasztalás útján ismerkedünk a körülöttünk lévő szűkebb és tágabb környezetünkkel. Sétálunk az óvoda környékén, megnézzük városunk nevezetességeit, megismerjük a gyermekek számára is érthetően, Nyírbátor történelmét. Kirándulunk a Papok rétjére, a közeli kiserdőbe, tanév végén a Nyíregyházi Vadasparkba. „Barátunk a természet” címmel, élményszerző, megismerő, felfedező nyári tábort szervezünk az érdeklődő, természetszerető nagyobb gyermekeink számára. A lehető legtöbb időt töltjük a szabadban, az óvoda udvarán, ahol mozgásos játékokat játszunk és minden, mozgásigényt kielégítő játszótéri eszközt használhatunk. Az udvarunkon lévő kerékpárútnak nagy sikere van a gyermekek körében, rendszeres használata nagyban hozzájárul a nagymozgások fejlesztéséhez. Fontos számunkra a különböző zöld jeles napok ünneplése, a helyi hagyományok és értékek ápolása, az ökológiai szemléletformálás, és az egészséges életmód szokásainak megalapozása. Környezettudatos gondolkodást formálunk, környezettudatos intelligenciát mélyítünk. Változatos tevékenységek szervezésével tesszük lehetővé az ismeretek gyakorlati alkalmazását. A környezet megismeréséhez nagy segítséget nyújt az óvoda udvarához tartozó erdős rész, ahol megfigyelhetjük a madarakat, megismerkedhetünk különböző fa fajtákkal, illetve megvizsgálhatjuk a rovarokat, bogarakat. Fontosnak, sőt elengedhetetlennek tartjuk a családdal való jó kapcsolattartást, együttműködést. A szülőkkel segítő, empatikus, együttműködő kapcsolatot ápolunk. Sok ötlettel, gyűjtőmunkával, eszközzel segítik nevelő munkánkat. Lehetőséget teremtünk arra, hogy betekinthessenek a mindennapi életünkbe. Egészségnapokat szervezünk, mézeskalácsot sütünk, illetve a különböző rendezvényeinken is szívesen látjuk a szülőket, szeretettel várjuk őket. Óvodánk egy nyugodt, rácsodálkozásra lehetőséget adó hely, ahol a felnőttek is megértéssel fordulnak egymás felé, ahová örömmel jár óvodás és szülő is egyaránt.

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”

                                           Gárdonyi Géza                                                                                                                                                                         

Óvodánkban működő tehetséggondozó csoportjaink:

Csoport Csoportvezetők
Tűzmanók

 

Lukóczki Erika
Ovi Mazsorett Nagy Tímea

Nyakasné Pataki Erika

Pitypang tánccsoport Jónásné Vári Ibolya

Papp-Peleskei Judit

BOZSIK csoport

 

Papp Zsuzsa
Sakkjátszótér Jónásné Vári Ibolya
Ovijóga Papp-Peleskei Judit

 

Óvodánkban egy csoport részt vesz a Boldog Óvodai program megvalósításában Célja: a minőségi óvodai élet, teljes érzelmi jólét biztosítása, boldogság élmények, pozitív érzelmek megélése.

Intézményünk az Oktatási Hivatal Bázisintézménye.  Célunk: Az évek óta kialakult, jól működő, néphagyományra és környezettudatos nevelésre épülő témahetek, jó gyakorlatok bemutatása az érdeklődők számára.  

Reményeink szerint a hozzánk járó gyerekek szülei azonosulnak céljainkkal, értékrendünkkel és környezettudatos, hagyományápoló programunkkal.

Óvodánk elérhetőségei:

Nyírbátori Kerekerdő Óvoda

Nyírbátor, Iskola u. 5. sz.

Intézményvezető: Pappné Takács Ildikó

Intézményvezető helyettesek: Jónásné Vári Ibolya, Nyakasné Pataki Erika

Óvoda telefonszáma: 06/42 281 343

A titkárság telefonszáma: 06/42 281-863

Intézményvezetői iroda telefon száma: 06/42 510-335

Email cím: ovinyb@gmail.com

Óvodánk nyitva tartása: 700-tól 1730-ig