Óvodánk bemutatása:

 

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait! Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.” 
                                                                                           Varga Domokos

Legfontosabb alapelvünk a szabad játék elvének tiszteletben tartása. Biztosítjuk gyermekeinknek az önfeledt, kiegyensúlyozott játékban való elmélyülés lehetőségét. Az SNI gyerekeket odafigyelő szeretettel, törődéssel fogadjuk, számukra is megteremtjük a nyugodt, biztonságos légkört. Csoportszobáink tágasak, barátságosak, esztétikus játékokkal, eszközökkel felszereltek, a gyermekek igényeinek megfelelően berendezettek. Csoportjaink szokás-és szabályrendszere segíti a kiegyensúlyozott fejlődést, a rendszeresség és állandóság nyugalmat biztosít gyermekeink számára. Az egymás iránti tiszteletre és megbecsülésre nevelünk, a bántalmazás nem megengedett. Tudjuk azt, hogy minden gyermek egy és megismételhetetlenül egyedi, ezért tudatosan odafigyelünk az egyéni sajátosságokra és a differenciált bánásmódra. Gyermekeink nagyon barátságosak, kreatívak, segítőkészek, talpraesettek. Játékba ágyazott tanulással szerzünk ismereteket, bővítjük a már megszerzett, meglévő tudást. Megfigyelés, megismerés, megtapasztalás útján ismerkedünk a körülöttünk lévő szűkebb és tágabb környezetünkkel. Sétálunk az óvoda környékén, megnézzük városunk nevezetességeit, megismerjük a gyermekek számára is érthetően, Nyírbátor történelmét. Kirándulunk a Papok rétjére, a közeli kiserdőbe, tanév végén a Nyíregyházi Vadasparkba. „Barátunk a természet” címmel, élményszerző, megismerő, felfedező nyári tábort szervezünk az érdeklődő, természetszerető nagyobb gyermekeink számára. A lehető legtöbb időt töltjük a szabadban, az óvoda udvarán, ahol mozgásos játékokat játszunk és minden, mozgásigényt kielégítő játszótéri eszközt használhatunk. Az udvarunkon lévő kerékpárútnak nagy sikere van a gyermekek körében, rendszeres használata nagyban hozzájárul a nagymozgások fejlesztéséhez. Fontos számunkra a különböző zöld jeles napok ünneplése, a helyi hagyományok és értékek ápolása, az ökológiai szemléletformálás, és az egészséges életmód szokásainak megalapozása. Környezettudatos gondolkodást formálunk, környezettudatos intelligenciát mélyítünk. Változatos tevékenységek szervezésével tesszük lehetővé az ismeretek gyakorlati alkalmazását. A környezet megismeréséhez nagy segítséget nyújt az óvoda udvarához tartozó erdős rész, ahol megfigyelhetjük a madarakat, megismerkedhetünk különböző fa fajtákkal, illetve megvizsgálhatjuk a rovarokat, bogarakat. Fontosnak, sőt elengedhetetlennek tartjuk a családdal való jó kapcsolattartást, együttműködést. A szülőkkel segítő, empatikus, együttműködő kapcsolatot ápolunk. Sok ötlettel, gyűjtőmunkával, eszközzel segítik nevelő munkánkat. Lehetőséget teremtünk arra, hogy betekinthessenek a mindennapi életünkbe. Egészségnapokat szervezünk, mézeskalácsot sütünk, illetve a különböző rendezvényeinken is szívesen látjuk a szülőket, szeretettel várjuk őket. Óvodánk egy nyugodt, rácsodálkozásra lehetőséget adó hely, ahol a felnőttek is megértéssel fordulnak egymás felé, ahová örömmel jár óvodás és szülő is egyaránt.

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi, ártatlan lelkében van valami égi, egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.”

                                           Gárdonyi Géza                                                                                                                                                                         

Óvodánkban működő tehetséggondozó csoportjaink:

Csoport Csoportvezetők
Tűzmanók

 

Lukóczki Erika
Ovi Mazsorett Nagy Tímea

Nyakasné Pataki Erika

Csicsergő tánccsoport Jónásné Vári Ibolya

Peleskei Judit

BOZSIK csoport

 

Papp Zsuzsa
Sakkjátszótér Jónásné Vári Ibolya

 

Óvodánkban egy csoport részt vesz a Boldog Óvodai program megvalósításában Célja: a minőségi óvodai élet, teljes érzelmi jólét biztosítása, boldogság élmények, pozitív érzelmek megélése.

Intézményünk az Oktatási Hivatal Bázisintézménye.  Célunk: Az évek óta kialakult, jól működő, néphagyományra és környezettudatos nevelésre épülő témahetek, jó gyakorlatok bemutatása az érdeklődők számára.  

Reményeink szerint a hozzánk járó gyerekek szülei azonosulnak céljainkkal, értékrendünkkel és környezettudatos, hagyományápoló programunkkal.

 Óvodánk elérhetőségei:

Nyírbátori Kerekerdő Óvoda

Nyírbátor, Iskola u. 5. sz.

Intézményvezető: Pappné Takács Ildikó

Intézményvezető helyettesek: Jónásné Vári Ibolya, Nyakasné Pataki Erika

Óvoda telefonszáma: 06/42 281 343

A titkárság telefonszáma: 06/42 281-863

Intézményvezetői iroda telefon száma: 06/42 510-335

Email cím: ovinyb@gmail.com

Óvodánk nyitva tartása: 700-tól 1730-ig